Dette hente under krigen på en bar i Arendal. Mannen som eide baren hadde også en papegøye.Så hente det en dag at det kom inn 2 tyske ofiserer der,da ropte papegøyen "Skyt Hitler--Skyt Hitler --Skyt Hitler" Dette likte ikke disse tyske ofiserene og sa til bareieren at han haddde å fjerne den papegøyen til neste gang dem kom, eller så skulle dem skyte mannen.Nå tenkte mannen at gode råd var dyre, så han gikk til sognepresten som hadde maken til papegøyen og lurte på om ikke dem kunne bytte. Det var greit for songnepresten. Neste gang disse tyske ofiserene kom inn, sa ikke papegøyen noe. Dem prøvde å få den til å si igjen "Skyt Hitler--- Skyt Hitler" men papegøyen forholt seg rolig.Dette gjenntok seg flere ganger men papegøyen forholt seg rolig en liten stund. Da sa den plutselig "Herre, hør deres bønn"

Det var en gang en bonde som hadde vert i byen og kjøpt seg ei papegøye.Da han kom hjem ville han ha denne til å snakke.Han tok papegøyen i hånden og holdt den rundt halsen og sa:Si Jakob--si Jakob--si Jakob, men papegøyen forholt seg rolig og bonden sa på nytt:si Jakob-- si Jakob-- men den sa ikke noe. Han gjentok det enda en gang men den villeikke si noe så han ble sint og slenkte papegøya bort i hønsegården. Da bonden kom for å fore hønene om kvelden fant han døde høner overalt der mens papegøya holt en av de siste hønene runt halsen og sa: si Jakob --- si Jakob---si Jakob

En kvinne gikk til en dyrebutikk for å kjøpe en papegøye. Hun tok med seg papegøyen hjem, men kom tilbake neste dag og klaget på at papegøyen ikke sa et eneste ord.
I butikken spurte de: «Har papegøyen fått et speil? Papegøyer blir mer snakksomme når de kan se seg selv.» Dermed kjøpte damen et speil. Neste dag kom hun tilbake og kunne melde at fuglen fremdeles ikke snakket. «Hva med en stige?» sa de i butikken. «Papegøyer liker å gå opp og ned stiger.» Hun kjøpte en fuglestige og dro hjem. Neste dag kom hun tilbake. Fremdeles ingen snakking. I butikken foreslo de en liten huske i buret. Hun kjøpte en slik liten huske, men fremdeles var papegøyen like stum. Neste dag kom hun tilbake til butikken for å melde at fuglen var død. Butikkmannen sa: «Det er fryktelig leit å høre. Sa fuglen noe før den døde?» «Ja,» sa damen. «Den sa: ’Selger de ikke mat der i fuglebutikken?'»

En ungkar hadde vært i dyrebutikken i Fredrikstad og kjøpt seg et kjeledyr, en papegøye. Da han kom hjem med papegøyen, forsøkte han å lære den noen nye ord. Men papegøyen hadde blitt opplært litt annerledes, og bare skrek og bannet hele tiden. Etter en stund mistet mannen tålmodigheten og skrek til papegøyen:
- Hvis du ikke slutter å banne, hiver jeg deg i fryseren!
Papegøyen fnyste og fortsatte med banningen. Mannen tok tak i fjærkreet og lempet den i fryseren og smalt igjen lokket. En time senere åpnet mannen fryselokket på gløtt og tok ut den skjelvende papegøyen, og spurte om den hadde lært.
- Ja, ja, jeg lover å aldri banne mer, sa papegøyen. – Men fortell meg, hva hadde den kalkunen gjort?

Det var i de gode gamle dager da bonden solgte ved på dørene. En dag når han var ute fikk han se et vindu som stå åpent, så han ropte VED TILSALGS VED TIL SALGS. Da hørte han det si innefra kjøkkenet "kjør,n inn i gården-- kjør,n inn i gården .Mannen kjørte inn veden og la den av inntil husveggen,gikk så å banket på døren. Kona i huset kom ut og han fortalte at han hadde lagt veden hennes inntil veggen. Jeg skal ikke ha noe ved sa kona.Jo da sa mannen det var noen som sa at jeg kunne kjøre den inn her. Da er det nok den elendige papegøya som har vert til igjen,men kona gikk inn igjen tok papegøyen og slenkte den inn under sofaen,gikk ut og betalte veden. mens kona gjorde det hadde katten vert oppe på bordet og veltet fløtemuggen. så når hun kom inn tok hun kattepusen og slenkte den inn under sofaen. Så gikk det en liten stund så hørte hun det si fra papegøyen HAR DU OGSÅ KJØPT VED.