DENNE SIDEN BLIR OM FAM. PAUL , JENNY OG BARNAS LIV OG VIRKE.

Familen Paul og Jenny Pinås. Forann sitter Jenny og Paul.
Bak fra venstre: Bjørg, Annar, Bjarne, Rolf, Hermod, Hermann, Oddvar og Karin. Solfrid er ikke med på bilde da hun døde i 1965.

Romantikk.

I denne stuen på Åleskjær ble bryllupet holt.

Høsten i 1931 var Paul mye i Jelsnes for han var med i musikklaget i Jelsnes, Her traff hun Jenny Skår fra Åleskjær og i julen 29 desember 1931 ble det alvor og hemmelig forlovelse. Den 17 juni 1933 ble det ringforlovelse. Da begynte Paul og ordne i stan leilighet i andre etasje på Pinås. På forsommeren ble Paul syk, han fikk blintarmbetenelse og brylluppet måtte utsettes en stund. Den 14 juli 1934 ble det brylupp. De ble viet i Tune kirke av res.kap. Ivar Kinn, og bryluppfesten forsatte på Åleskjær. 

Paul og Jenny i sitt nye hjem.

De var her i andre etasje Jenny og Paul hadde sitt første hjem på Pinås.

Jenny fant seg godt til rette i sitt nye hjem. Paul hadde jo hvert på sykehuset og var ikke så sterk enda, men han var med Jenny i skogen og plukket bær og han begynte og rep. sykler, igjen noe han hadde begynt med mens han enda var unnkar. ellers så hjalp han til på gården på Pinås.Etter vært begynte han på frørenseriet på Stenbekk sammen med Hermann.Jenny var hjemme og stelte hus og lagde mat til Paul kom hjem. Livet gikk sin vante gang på Pinås men så kom sykdommen inn i hjemmet.

Jenny får polio

Jenny levde lykkelig sammen med sin Paul. Men den siste uken i oktober begynte hun å få litt vodt i hodet og tenkte at de ville gå over igjen og fant på å ta seg en tur til Åleskjær, men hun hadde forsatt vondt og ettervært fikk også vondt i nakken.hun fikk også litt dårlig matlyst men tenkte at det var på grunn av graviditet. Ettervært fikk hun også vodt for å reise seg opp og mor Anna lurte på om det var polio.Det var langt til doktor så dem skulle vente å se litt. Når hun gikk å la seg om kvelden hadde hun vodt i hele kroppen og beina. da hun voknet om morgenen  var hun lam i begge beina og i ryggen helt til korsryggen.

  • Liåsen ca 1970

  • Liåsen i 1943 . Vi ser Jenny og Bjarne på bilde